Rengør din RED pilleovn – det tager kun nogle minutter

Rengør din RED pilleovn. Det er simpelt. Du kan indføre, at det er en del af din ugentlige rengøring af hjemmet. Det tager få minutter og sikrer en renere forbrænding.

Rutinemæssig vedligeholdelse af din pilleovn tager kun nogle få minutter. Det er nemt og ligetil. Her er råd til din ugentlige rengøring:

Rengør din pilleovn - gode råd til den daglige vedligeholdelse af din pilleovn.

Rengøring af brændkammeret på pilleovnen

Rengøring af pilleovnens brændkammer er noget, der skal gøres med 1-2 dages mellemrum. Hyppigheden af ​​rengøringen afhænger af de træpiller du bruger (hvis dine træpiller er certificeret, brænder de bedre og efterlader færre rester) og driftstiden på pilleovnen.

Rengøring er vigtig fordi, du sikrer korrekt luftstrøm ind i brændkammeret og dermed sikrer fejlfri drift af pilleovnen. En almindelig askestøvsuger er normalt nok til at fjerne asken. Hvis der er slagger, skal brændskålen fjernes fra sin plads, og alle huller og risten skal rengøres grundigt.

Rengør glasset på din pilleovn

Rengør glasset. Ikke kun for korrekt funktion, men også for at have en bedre udsigt til flammen. Hvis du jævnligt rengøre glasset, pillerne er af god kvalitet og selve installationen er foretaget korrekt, er der kun lidt aske på glasset. Det fjernes let med en tør pensel.

Når sodrester opstår, kan du bruge en neutral glasrens. Det må ikke indeholde slibemidler. Dog bør det bruges i små mængder. Det må ikke sprøjtes på ovnens lakerede dele eller på ​​pakningen på lågen eller dele der kan være let beskadiget.

Det obligatoriske årlige serviceeftersyn

Det årlige og omfattende serviceeftersyn skal udføres af en autoriseret tekniker. Teknikeren vil lave en teknisk gennemgang på komponenterne samt lave en grundig rens på pilleovnen (han vil komme helt ind i sodvejene, ventilator, tabulatorer). RED hører ind under MCZ pilleovne, derfor skal du bestille servicen på mczservice.dk eller kontakt os direkte.

Se hvad du får for pengene, når du bestiller den årlige service HER.

rengør red pilleovn