Den første opstart af din pilleovn

Første opstart af pilleovn

 

Sådan får du den bedste opstart af din RED pilleovn. Det er en god ide, at du læser brugervejledningen grundigt inden den første opstart af din RED pilleovn. En pilleovn er et elektronisk apparat og kræver derfor at du har kendskab til dens funktioner.

Når det er sagt, så har jeg flere gode opstarts tips til dig:

Opstartsbesøg

Inden den første opstart af din MCZ pilleovn, er det en god ide at bestille et opstartsbesøg hos din forhandler eller på www.mczservice.dk. Få en rigtig god start med din pilleovn, hvor du får en teknisk gennemgang og en introduktion af pilleovnen. Det er rigtig vigtigt at du lærer at betjene din pilleovn fra starten af, så du kan få det optimale ud af den. 

Opstart på lavt trin

Da lakken på pilleovnen skal hærde ved første opstart, er det vigtigt at du kører pilleovnen på et lavt trin de første par timer, inden pilleovnen sættes på de højeste trin. Undlad at røre ved pilleovnen i denne fase hvor lakken hærder, for du risikerer, at stålfladen kommer til syne.

Brug de helt rigtige træpiller

Valg af træpiller er vigtigt for den optimale forbrænding og har en betydning for, hvor meget du "slider" på din pilleovn. Der er mange forskellige træpillemærker på markedet, derfor kan det være svært at vælge de helt rigtige træpiller. Køber du træpiller af dårlig kvalitet, risikerer du pilleovnen tager skade. Se vores anbefalinger her.

Kom en håndfuld piller i pilleskålen

Inden den første opstart af din pilleovn, skal du naturligvis fylde pillemagasinet med træpiller. Men for at pilleovnen har noget at starte op på, er det en god ide at smide en håndfuld træpiller i selve brændskålen. Det vil sige at pilleovnen har lidt at antænde, inden træpille sneglen fyldes med træpiller fra pillemagasinet.

opstart af pilleovn