Træpiller – Bruger du de rigtige?

Bruger du kvalitets træpiller? Det kan være svært at gennemskue, hvilke træpiller der er bedst egnede

 

Værn om din pilleovn. Det kan være svært at vurdere, hvad kvalitets træpiller er. Der er mange forskellige mærker på markedet, og hvad er de rigtige træpiller for din pilleovn?

Vi har samlet et par råd til, hvordan du spotter kvalitetstræpiller

For det første er det vigtigt, at du ikke bruger alt for lange træpiller. Lange træpiller kan forvolde problemer i din pilleovn bla. fordi de "pakker sig" på en uhensigtsmæssig måde.

Vores tekniker kom forleden forbi et godt eksempel på en træpille, der kunne give problemer. Træpillerne var alt for lange (se billede), hvilket kan skabe problemer i sneglen og i værste fald, tilstoppe sneglen.

For den bedste drift og pæneste forbrænding, anbefaler vi, at man bruger 6mm eller 8mm piller med en makslængde på 30mm.
Køber du DIN+ certificerede træpiller, så er du sikker på, at træpillerne opfylder kravene til pillelængde.

Tjek også at der ikke er for meget savsmuld og støv i posen.

Derudover er lavkvalitetstræpiller ofte fyldt af bindemiddel og andre urene elementer, der skaber slagger. Det øger rengøringsbehovet og resterne sætter sig i de indre dele på din pilleovn, hvilket over tid kan forvolde en del skade.

Vi ønsker ikke at anbefale et bestemt mærke, da kvaliteten af træpiller afhænger af mange forskellige faktorer, men prøv dig frem og find ud af, hvilken type træpille der passer bedst til din pilleovn. Holder du dig til DIN+ kvalitet, går du ikke galt i byen.

træpiller