Der er mange fordele ved en pilleovn, men også nogle ting du skal være bekendt med, før dit køb.

Her er nogle grundlæggende principper, som gør dig meget klogere og besvarer dine spørgsmål om pilleovne.

 

Flere og flere anskaffer sig en pilleovn, og det er der mange gode grunde til, f.eks:

  • Man har fuld kontrol over driften. Det vil sige, at du ved hjælp af en styring, kan kontrollere præcis hvordan ovnen skal køre, og hvilken temperatur man ønsker i rummet.
  • At varmefordelingen er mere effektiv end ved alm. brændeovne, da varmen fordeles med en rumblæser (air modeller), hvorved der sker en jævn udblæsning til rummet.
  • At man ikke skal vedligeholde ilden som på en alm. brændeovn. En påfyldning af piller holder typisk i op til to døgn afhængigt af model.
  • At de er meget miljøvenlige. Den automatiserede forbrænding sørger - i modsætning til brændeovne - for en meget høj udnyttelsesgrad af træpillerne, som er godt for miljøet og din økonomi.
  • At fyring med træpiller er utroligt økonomisk, og du sparer 30-70% på din varmeregning alt efter hvad du fyrer med nu.

 

Dette skal du være opmærksom på, når du køber pilleovn:

 

Anderledes lydniveau

Da en pilleovn er et elektronisk apparat, vil der også komme elektroniske lyde fra rumblæseren, røgsugeren og gearmotoren. Det vil sige, man skal ikke forvente lydløs drift, men noget der svarer til lyden fra en god og lydsvag opvaskemaskine. Nogen bemærker det, andre gør ikke, men det er en god ide at se en pilleovn i drift inden du køber. Bemærk, der er meget stor forskel på lydniveau fra mærke til mærke, så det er vigtigt du holder dig for øje, at det du hører hos en fabrikant, ikke er det samme hos en anden fabrikant. Tilsvarende har omgivelserne meget at sige. Står den i et hjørne, kan dette forstærke lyden i en bestemt retning, og er der mange hårde flader i rummet, vil lyden forekomme højere.

RED pilleovne er rimelig lydsvage. Er lydniveau et meget vigtigt parameter for dig, kan du undersøge pilleovne fra MCZ, som er førende på markedet indenfor lavt lydniveau, og hvor nogen modeller er det tætteste du kommer på en lydløs pilleovn.

 

Flere komponenter

En pilleovn indeholder elektroniske dele, og er således lidt mere ”delikat” end en traditionel brændeovn. Derfor skal den vedligeholdes med rensning og service, og indimellem er det nødvendigt at skifte en reservedele. RED pilleovne er meget driftsikre, og sørger du for at vedligeholde din pilleovn efter forskrifter, og at få den serviceret, har komponenterne en lang levetid. Det vil være en fordel hvis du har lidt teknisk snilde og f.eks. selv tør sætte en tændstav i. Det er ret simpelt, men er du usikker, kan du altid få hjælp fra en servicetekniker. Hos nogen fabrikanter er det muligt at tegne en serviceaftale som kan være en fordel, hvis du ikke selv ønsker at tage affære.

 

Der er forskel på træpiller

Der er stor forskel på træpiller. Er man uheldig, kan man få fat i nogle med mange affaldsstoffer, som danner slagger og smuds, der kan ødelægge pilleovnens indre dele. Derfor anbefaler vi, at du holder dig til DIN puls certificerede træpiller, hvor man er sikret et højt bundniveau.

Derudover, får du en pænere forbrænding ved at anvende en 6mm træpille end en 8 mm.

 

Der findes pilleovne til alle behov

Der er forskellige typer af pilleovne, og det er vigtigt du gør dig det klart, hvordan du ønsker at opvarme dit hus. En Air pilleovn, sørger for at opvarme rummet, hvori det står, med sekundær udblæsning til omkringliggende rum. En hydro pilleovn med vandtank overfører varmen til centralvarmeanlægget og giver dermed varme radiatorer. RED producerer begge disse typer pilleovne. Derudover findes der også pilleovne til varmeflytning (Comfort Air), så det via et kanalsystem er muligt at fordele varmen jævnt til andre rum og endda til andre etager. MCZ producerer denne type pilleovn. Men du skal vide, at det er nødvendigt du har et helt klart billede af, hvad dit behov er.

 

Du kan finde flere gode tips og svar på dine spørgsmål under vores FAQ. Har du mere specifikke spørgsmål, så send os dem på facebook, så skal vi gøre vores bedste for at svare.