Trin 2 | Besøg en forhandler

Vælg din træpilleovn – Hvad skal du være opmærksom på?

Vælg din træpilleovn, ikke bare hvilken som helst, men den helt rigtige.

 

Har du fået udvalgt et par træpilleovne, der kan være en mulighed for dig?

Nu skal du tage hen til din nærmeste forhandler. Her er tre enkelte tips, du kan bruge, når du tester om den udvalgte træpilleovn er noget for dig.

 

Er træpilleovnen nem at bruge?

Find ud af hvordan træpilleovnen programmeres til automatisk at tænde og slukke. Er det via display, eller er der andre muligheder? Tænk over om denne fremgansmåde er nem og noget, som du nemt kan betjene.

Det skal være let og bekvemt at fylde træpiller på. Der findes forskellige størrelser på pillemagasiner, ønsker du en lang driftstid, overvej hvor stor volume dit pillemagasin skal have.

En af træpilleovnens fordele er at den generer minimalt aske og slagger. Derfor skal du forhøre dig til den daglige/ugentlige rengøring.

Hvordan virker træpilleovnen?

Det er altid en god idé at se en træpilleovn før du træffer den endelige beslutning om køb. Du skal overveje:

 

Lydniveau: dette afhænger af typen af blæsere og den teknologi, der styrer den pågældende træpilleovn. Vær sikker på at du er tilfreds med lydniveuet, inden du foretager dit køb.

 

Flammen: det er individuelt, hvordan du gerne vil have flammen skal se ud. Flammens udseende afhænger ofte af, om luftindtagende er kalibreret til at gøre flammen så naturlig og behagelig at se på som muligt. Tjek brændskålen, er den bred og smal, fordeles flammen mere jævnt. Derimod, er brændskålen lille kvadratisk eller rundt, er flammen mere koncentreret (skærebrænder agtigt), hvilket RED træpilleovne har.

Ønsker du en træpilleovn, som er lydsvag og har den nyeste intelligente teknologi, så tag et kig på MCZ.dk.

 

Bed om en detaljeret undersøgelse.

Nu hvor du har fået en mere klar ide om hvad du vil, er det vigtigt at få en kvalificeret tekniker ud på adressen. Kun en fagperson kan bekræfte, at de rette betingelser for en perfekt installation og korrekt drift af træpilleovnen opfyldes. Der er nogle aspekter, der ville være vanskellige for dig at vurdere alene, såsom hvilken ydelse træpilleovnen skal ahve og hvordan man lettest og mest økonomisk kan tilslutte træpilleovnens røgafgang til en skorsten. Visse forhandler kommer selv ud på besæg og i andre tilfælde sender forhandleren en kvalificeret tekniker ud på adressen. Vedrørende røgafgangen kan man selv vælge at konsultere sin lokale skorstensfejermester, som i sidste ende skal syne og godkende hele installationen.